Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Филипини, или известната още като Република Филипини(Republic of the Philippines), е държава в Югоизточна Азия в западната част на Тихия океан. Архипелагът се състои от общо 7 107 острова, които са категоризирани в три групи.

С население около 92млн. жители, Филипините се нареждат на 12 място сред страните по населеност в света. Смята се още, че по света има пръснати още около 11млн. филипинци. Открити са множество етноси и разнообразни култури на различите острови от Филипините.

Най-красивите туристически забележителности са следните;

1. Палаван
Палаван е едно от най-красивите места във Филипините. Това е най-голямата провинция в страната, в която влизат 1770 малки острова и едноименният главен остров Палаван. Красивите пейзажи на този дълъг 425 км. и широк 40 км. остров са истински рай за почитателите на природата. За тях и за всички авантюристи са и бреговете в западната част на острова с интересните си скални формирования и подземните реки близо до Сабанг. Не по-малко вълнуващо приключение е преходът в гъстите тропически гори на острова, известни със своите гигантски дървета.

2. Шоколадовите хълмове
Шоколадовите хълмове са уникална геологична формация 1 268 конусовидни хълма с еднакви размери в провинция Бохол, Филипините. Името си дължат на кадифения шоколадов цвят, в който през есента се обагря иначе пищната зелена растителност на склоновете им. За това как са се образували се разказват множество легенди, но и досега учените не са намерили адекватно научно обяснение. Една от най-често изтъкваните хипотези е, че са се образували в резултат на ерозията на морския варовик, който е разположен върху водонепромукаем слой глина отдолу. Друга забележителност на Бохол е най-малкият примат на планетата -тарсиерът (Tarsius Syrichta), който е с забележителните размери от 4 до 5 инча и с опашка по-дълга от тялото му.

3. Оризовите теарси в Банауе
Оризовите теарси в Банауе в Кордилерите на северен Лусон са истинско чудо, създадено от хората в провинция Ифуагао. Някъде около две години са били необходими за изграждането на най-сложната система от оризови тераси, която се напоява от чистите, спокойни води на планински поток. Усилена работа, перфектна координация, съвместните действия на всички хора, както и натрупаните във времето познания и умения са причината сложната система от тераси и напоителни канали да продължи да съществува 2000 години след нейното създаване до наши дни. Тя спокойно може да се конкурира по сложност с египетските пирамиди с тази разлика, че терасите са били изградени от хората за хората, а не да възвеличаят мощта на някоя кралска особа, и при това това продължават да бъдат използвани от хората и до днес. Ако бъдат събрани и подредени в линия стените на всички тераси, ще са достатъчно, за да бъде описана окръжност около планетата. Оризът, който се отглежда, е червен и виолетов цвят и е много по-различен и вкусен от който и да е друг сорт ориз. Той е и по-скъп съответно.

4. гр. Виган
Виган е част от списъка на ЮНЕСКО с културното наследство и това не е никак случайно. Градът е съхранил своя облик от времето на испанскaта колония във Филипините. Архитектурата му отразява уникалната комбинация от стилове от различни краища на Филипините, Китай и Европа, които са създали градски пейзаж, на който няма подобен никъде другаде на Изток и в Югоизточна Азия.

Филипини

Няма намерени резултати