Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Впечатлението от Тунис е най-вече златни плажове и синьо море. С брегова ивица от над 1200 км Тунис е рай за европейските търсачи на незабравими почивки. В допълнение на всичко това, тук може да посетите едни от най-добре запазените паметници на римската цивилизация в Картаген и Ел-Джем, мосюлманската светиня в  Кайруан, както и древните постройки в Татауин, където е сниман първия епизод на филма Междузвездни войни.
Столицата на страната – Тунис е съвременен мегаполис, в който модерната архитектура с елементи от френското колониално минало съжителства с древни паметници и останки от древни цивилизации.  Тунис си има свое Шанз Елизе и своя Триумфална арка, умалено подобие на оригинала в Париж. Можете да посетите Музея на мозайките - Бардо в столицата, където ще видите добре запазени мозайки и мраморни барелефи от римско време. Тунис предлага разнообразие от атракции на своите посетители - фини пясъчни плажове, спомени за бурна история, голф-игрища, водни паркове, оживени пазари, таласотерапия (лечебни процедури с морска вода)  ... и мистерията на Сахара, която заема половината от територията на страната. 

Повече информация за Тунис, можете да намерите ТУК

Тунис