Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Екскурзия в Исландия - Северни саги за викинги, тролове и елфи, гейзери и вулкани

30.05, 7 дни / 5 нощувки / 1 нощен полет
САМОЛЕТ

Транспорт: Самолет

Дати:

На цена от: 3616 лв.

Описание на офертата

ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ
Северни саги за викинги, тролове и елфи, гейзери и вулкани

Исландия - земя на ледници и горещи извори, заснежени вулканични кратери, димящи гейзери и вулкани, и още: обвити в пояси от ярка дъга водопади, шарени многоцветни скали и зелени долини... земя на оживели викингски саги и митове... страна към която е невъзможно да останете безразлични. Този чуден малък остров притежава едни от най-впечатляващите природни феномени в света: едни от най-мощните водопади в Европа; най-обширната вулканична пустиня на Европа; едни от най-големите глетчери на Земята, множество вулкани (повечето активни), бавнодвижещи се ледници, течаща лава, изригващи гейзери, бълбукащи кални езера, термални извори, впечатляващи водопади и, през студените месеци, магическите северни сияния. Неземният пейзаж на Исландия се допълва от приятелски настроените и дружелюбни исландци и странното чувството, че присъствате в детска приказка за тролове, гноми и елфи… елате с нас в Исландия!!!
 
ПЪРВИ ДЕН: 30.05.2018 СОФИЯ - ФРАНКФУРТ - РЕЙКЯВИК

Полет София-Франкфурт-Рейкявик с АК Lufthansa. Излита в 18:55ч. Каца в 20:15ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в Comfort Hotel Cabin 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 31.05.2018 ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН

Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златният пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия. Първо ще посетим Националния парк Þingvellir (Тингветлир - ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът е с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Alþingi (Алтинг) - най-старият все още действащ демократичен парламент в света. През Националния парк Тингветлир минава Великият Атлантически Риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разломът Силфра - мястото на разминаване на североамериканската и европейската литосферни плочи, тук свършва Европа и започва Америка! Ясно ще можем да видим континенталния разлом - огромна пукнатина в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути. Следващата ни спирка е самият Geysir (Гейсир) - най-известният гейзер, дал собственото си име на всички горещи извори на планетата - всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си. Изригванията му са на всеки 5-10 минути и могат да достигнат 70 м височина, но са с различна честота и сила. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг! Този невероятен ден завършва с уникалния водопад Gullfoss (Гълфос) и езерото Тингвалаватн. В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява във водите му, падащи в дълбок 32 м процеп. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Връщане в Рейкявик. Вечеря по желание. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 01.06.2018 НАЦИОНАЛЕН ПАРК СКАФТАФЕЛ - СВАРТИФОС - ЛЕДНИКА ЙОКУЛСАРОН

Закуска. Отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Национален парк Скафтафел. При ясно време се открива великолепен планински пейзаж и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2100 м) и към най-големия глетчер в Исландия, Вахтнайокутъл, под който все още има активни вулкани. По желание: обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност 40 мин, 55 евро/108 лв. на човек). По време на кратката обиколка из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове лед - айсберги, покрай високи драматични отвесни скални зъбери с накацали по тях морски патици (тупик), величествени водопади, черни пясъчни плажове, при добър късмет ще видим и тюлени. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние - 250 метра, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Продължаваме до панорамната площадка Сьонарнипа и стара викингска торфена къща. Нощувка в хотел Fosshotel Glacier Lagoon.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 02.06.2018 РЕЙНИСФЯРА - СЕЛЯЛАНДСФОС - СКОГАФОС

Закуска. Продължаваме по протежение на живописното южно крайбрежие, покрай полета от лава. Ще спрем за разходка по красивия плаж в Рейнисфяра - пет километровата плажна ивица от фин черен пясък, на който са се образували интересни скали от базалтови колони, оформящи в тях пещери с гнездящи в тях червеноклюни морски патици тупик и още буревестници, гмуркачи, рибояди и корморани. Само след няколко километра от пясъчни дюни, ще достигнем и следващата ни цел, а именно Dyrholaey (Дирхолай) - полуостров с вулканичен произход с причудливи скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Най-сниманите мяста на Дирхолай са скала, надигаща се от морето като арка от лава и скала като игла, сякаш издигаща се от мъглата. Продължаваме към невероятните водопади Seljalandsfoss (Селяландсфос) и Skógafoss (Скогафос). Водопадът „Seljalandsfoss” е един от най-красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и представлява наистина неземна гледка. Продължаваме към водопада Скогафос (Skogafoss). Той също е с 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че под водите на водопадите са заровени съкровища на викингски главатари. Продължаваме по крайбрежието, покрай безкрайната черна плажна ивица, където водите на Атлантика се плискат във вулканичните брегове, покрай пасторални пейзажи на заспали селца и ферми. В далечината се издига силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване беше преди 7г. Връщане в Рейкявик. Вечеря по желание. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 03.06.2018 ГЕОТЕРМАЛЕН ПАРК КРИСАВИК - СИНЯТА ЛАГУНА - РЕЙКЯНЕС

Закуска. Отпътуваме към средата на Атлантическия риф, южната част на п-в „Reykjanes” (Рейкянес). Само на 40 минути с кола югозападно от Рейкявик се е формирало едно от най-невероятните природни чудеса на света - геотермален парк „Крисавик”. Причудливи многоцветни вулканични и магмени скали във всички нюанси на червено и жълто, горещи геотермални извори във всички нюанси на зелено, жълто и червено... огромни стълбове от гореща пара се издигат в небето в ритмична симфония. Ще се разходим по някоя от прекрасно поддържаните дървени еко пътеки, виещи се между геотермалните полета и димящите вулканични кратери, с табелки, обясняващи историята и геологията на района. Пътеката се вие между съскащи изригващи гейзери и езера от вряща кал и сяра, докато достигне панорамна площадка, предлагаща секваща дъха гледка към океана, геотермалните полета, калните гейзери и кратерните езера, образувани от вулканични изригвания, дълбоки и изумрудено зелени, поради водораслите и кристалите. Крисавик е мястото, където посетителят със сигурност може да изпита геотермалната мощ на Земята. За да бъде разходката ви още по-пълна, ще посетим Krýsuvíkurbjarg - резерват за морски гнездящи птици. Продължаваме към полуостров „Reykjanes” (Рейкянес), който е най-югозападната точка в Исландия, а също и най-младата част на страната, образуван от полета от лава. Крайната ни цел е Синята лагуна - една от емблемите на Исландия. Морската вода се просмуква през полетата от лава, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Когато геотермалната вода се охлади до 37 градуса, тя се насища със силиций (нещо като бяла каша). Тази бяла каша запълва пукнатините в лавата и така е образувана Синята лагуна. Водите ѝ са богати на минерали, силикати и сяра, а средната температура на повърхността на лагуната е 37-39 °C. Ще ни разкажат откъде идва причината за синкавия цвят на водата (молекулите на силиция пречупват светлината), а после ще имате възможност да се потопите в топлите целебни геотермални води (входният билет е включен в цената). Независимо от стотиците хиляди посетители на година, тя е чиста - доказано е, че никакви бактерии не оцеляват във водата на лагуната заради богатството на минерали и сярата. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 04.06.2018 РЕЙКЯВИК

Закуска. Обзорна обиколка на столицата на Исландия - Рейкявик. Градът е наричан „най-големият” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето, в която през 1986 г. се е състояла срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов. Ще продължим към църквата „Хатлгримскиркя”, (Hallgrimskirkja), изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град - лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век, където ще видим Парламента, Кметството, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време за последни снимки и разходки преди трансфера. В 20:00ч трансфер до летище Кефлавик. В 21:00ч чекиране за полет Рейкявик-Франкфурт с АК Lufthansa.

СЕДМИ ДЕН: 05.06.2018 ФРАНКФУРТ - СОФИЯ

Излита в 00:25ч. Каца във Франкфурт в 05:55ч. Излита от Франкфурт в 15:00ч. Каца в София в 18:10 ч.

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА - ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА!

ПАКЕТНА ЦЕНА

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ

евро

лева

Възрастен в двойна стая

1845      1895

3616     3714

Възрастен в единична стая

2265

4439

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 20 ДУШИ!!!

Пакетната цена включва:
Самолетни билети за полети София-Франкфурт-Рейкявик- Франкфурт-София на АК Lufthansa с вкл. летищни такси
Регистриран багаж до 23 кг.
Всички трансфери, описани по програмата, с частен климатизиран микробус
Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия от - до Рейкявик;
5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програмата: 
*4 нощувки със закуски в Рейкявик в хотел Comfort Hotel Cabin 3*
*1 нощувка със закуска в хотел Fosshotel Glacier Lagoon 3*
Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
*Целодневна екскурзия (8ч) до Златния Пръстен (Golden Circle);
*Целодневна екскурзия (8ч) до Южното Крайбрежие: Национален Парк Скафтафел - Свартифос - ледника Йокулсарон;
*Целодневна екскурзия (8ч): Рейнисфяра, Дирхолай, водопадите Селяландсфос, Скогафос;
*Целодневна екскурзия (6ч) до Крисавик, Рейкянес и Синята Лагуна, с вкл. входен билет за Синята лагуна с включени хавлии, кална маска и 1 напитка по избор (2 ч. престой в лагуната);
*Полудневна панорамна и пешеходна обиколка на Рейкявик (3ч);
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
*Застраховка "Отговорност на туроператора"
*Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 20 души

Пакетната цена не включва:
По желание Доплащане за 5 пакетирани обяда и 4 вечери в хотела в Рейкявик (2-степенно меню с вкл. кафе и чай) - 495 евро / 970 лв. на човек
Обиколка с корабче тип "Амфибия" по езерото Йокулсарлон (продължителност 40 мин) - 55 евро/108 лв. на човек
Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
Застраховка "Отмяна на пътуване" - виж Важно! в края на офертата

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Условия за записване:
Аванс в размер на 1000 евро/ 1956 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
Пълно плащане до 20.04.2018 г.

Анулационни условия:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
*При анулация до 03.01.2018г. - без неустойка.
*При анулация от 04.01.2018г. до 24.02.2018г. - неустойка в размер на 10% от общата цена на пътуването.
*При анулация от 25.02.2018г. до 20.04.2018г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
*При анулация след 20.04.2017 или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
*В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 20.04.2018г.

Допълнителна информация:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
Минимален брой записани туристи, необходим за осъществяване на пътуването - 20 души
Крайна дата за уведомяване на клиентите при ненабран минимален брой за група: 20.04.2018г.
Важно: Моля да имате предвид, че всички екскурзии, круизи и вечери по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
Какво да вземем: стабилни затворени планинарски обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер, шапки, ръкавици.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
Валута: 1 EUR = 124.357 ISK (към 25.10.2017г.)
Часово време: България - 12:00ч., Исландия - 10:00ч.;

Подобни оферти

Почивки в Сицилия 2019 г. - северни хотели, с полет от София - 7 нощувки

Почивки в Сицилия 2019 г. - северни хотели, с полет от София - 7 нощувки

Единственият хотел, разполагащ с АКВАПАРК! Хотел, за който имаме само положителни отзиви!

Цени от 870 лв

ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ТЕНЕРИФЕ

ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ТЕНЕРИФЕ

ЕКСКУРЗИЯ ДО КАНАРСКИ ОСТРОВИ, ОСТРОВ ТЕНЕРИФЕ,8 дни /7 нощувки,включен трансфер

Цени от 1299 лв

ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА

ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА

7 нощувки, All Inclusive хотел 4*, включени трансфери, включена екскурзия и летищни такси.

Цени от 1249 лв

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Капри, Амалфи, Казерта, Помпей – Везувий, Позитано

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Капри, Амалфи, Казерта, Помпей – Везувий, Позитано

почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие, полупансион, включени...

Цени от 974 лв

Почивка в Римини 2019

Почивка в Римини 2019

Ранни записвания до 31.03.2019г!!!

Цени от 980 лв