Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

ГРУЗИЯ - ДРЕВНА И КРАСИВА в полите на величествения Кавказ!

Транспорт: Самолет

Дати:

11-Септември-2018

На цена от: 1827 лв.

Описание на офертата

ГРУЗИЯ - ДРЕВНА И КРАСИВА в полите на величествения Кавказ! 


Обиколна програма с екскурзовод на български език
 

7дни/ 6 нощувки / 6 закуски/ 1 вечеря 

Дата: 
    от 11 септември до 17 септември 2018 г.


По маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ТБИЛИСИ – МАНАСТИР ДАВИД ГАРЕДЖА – ГУРДЖААНИ – ТЕЛАВИ – ЦИНАНДАЛИ – БОДБЕ – СИГНАГИ – ТБИЛИСИ – АНАНУРИ – КАЗБЕГИ – ГЕРГЕТИ – ГУДАУРИ – ГОРИ – УПЛИСЦИХЕ – МЦХЕТА – ТБИЛИСИ - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ 

1 ден София – Истанбул - Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 и в 10.00 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.25 ч. Посрещане на летището.   БЕЗ  ТОВА  Кутаиси има своята дълга и богата история. Още през II в. пр.Хр. става столица на древното кралство Колхида. Днес е вторият по големина град в страната и също така седалище на Грузинския парламент. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. 

2 ден Тбилиси
Закуска. Начало на панорамна обиколка на грузинската столица. Градът създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка. 

3 ден Тбилиси – Давид Гареджа – Гурджаани – Телави
Закуска. Отпътуване към областта Кахети, източната част на Грузия, известен винопроизводителен район на страната. Първата спирка ще бъде в Давид Гареджа, пещерният град, където групата ще посети известния манастирски комплекс Давид Гареджа. Разположен на границата с Азербайджан, в удивително красив полупустинен район, манастирът често е ставал обект наспорове между двете държави. Първите манастири в района са създадени още през VI в. от Давид Гареджа. След посещението на манастирския комплекс групата ще отпътува за Гурджаани и ще се наслади на гостоприемството на местните жители, като ще се дегустират вино и местни мезета. Групата ще се запознае с вековната традиция на винопроизводството в глинени квеври (традиция, която е вписана в списъка на UNESCO през 2013 г.). Вечерта пристигане в Телави – столицата на Кахетинска област.Настаняване в хотел. Нощувка. 

4 ден Телави – Цинандали – Бодбе – Сигнаги – Тбилиси
Закуска.Туристическа програма в Телави, град, разположен в изненадващо красив район, заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, къдетокехлибарното грозде расте под топлите слънчеви лъчи. Отпътуване за Цинандали  и посещение на имението на принц  Александър Чавчавадзе. Наследявайки  имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Програмата продължава с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя  наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гергети – Гудаури
Закуска. Отпътуване на север по Грузинската военна магистрала към живописния район на Голям Кавказ. Пътят предоставя незабравими гледки към величествените върхове на планината. Първата спирка е крепостта Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави.  Създадена още през XIV в. тя е била едно от най – значимите военни съоръжения на териоторията на Грузия. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили към прочутата църква Св. Троица или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Вечерта отпътуване за Гудаури. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

6 ден Гудаури – Гори – Уплисцихе – Мцхета – Тбилиси
Закуска. Отпътуване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, се продължава за Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно  религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим.Обиколката  на града предвижда посещение на манастира Джвари, построен през VI в. в зората на християнството в Грузия, на отвесна скала, издигаща се над старата столица. Следващият обект с голямо значение Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – значимия религиозен  обект в страната. Вечерта пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка. 

7 ден Тбилиси – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.45 ч. Кацане в 12.20 ч. Следващ полет за София в 19.25 ч. Кацане на аерогара София в 20.45 ч. 

КРАЙНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ с включени летищни такси:

1875,00 лв. – за дата на тръгване 11.09.2018 г. 

Пакетната цена включва:
самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с включен чекиран багаж до 30 кг,
летищни такси /178 EUR към дата 05.12.2017 г./,
6 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4 - в Тбилиси, 1 - в Телави, 1 - в Гудаури,  1 вечеря,
трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус/,
туристическа програма,
местен екскурзовод на английски/руски език с превод от водача на групата,
всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата,
всички екскурзии и посещения, включени в програмата, изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси, дегустация на вино в Гурджаани, една бутилка вода на ден,
водач-преводач от агенцията.

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.70лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Пакетната цена не включва: бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 35 EUR/заплащат се с основния пакет/, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.

Доплащане за:
единична стая: 420,00 лв.
пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети – 15 EUR /заплаща с основния пакет/
вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 20 EUR/заплаща се с основния пакет/
дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район – 7 EUR/заплаща се с основния пакет/
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 8.00 лв., за лица над 65 г. – 12.00 лв., над 70 г. – 16.00 лв.
при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 55 EUR 

Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел Astoria Tbilisi - 4* (https://astoriatbilisi.ge/) или подобен вТбилиси, хотел Savaneti – 4* (http://www.savaneti.com/en/) или подобенвТeлави, хотел Marco Polo 4* (https://marcopolo.ge/) или подобен в Гудаури. 

Парична единица на Грузия:  лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 600 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Подобни оферти

Почивки в Сицилия 2019 г. - северни хотели, с полет от София - 7 нощувки

Почивки в Сицилия 2019 г. - северни хотели, с полет от София - 7 нощувки

Единственият хотел, разполагащ с АКВАПАРК! Хотел, за който имаме само положителни отзиви!

Цени от 870 лв

Почивка в Римини 2019

Почивка в Римини 2019

Ранни записвания до 30.11.2018г!!!

Цени от 980 лв

ПАЛИТРИТЕ НА МАРОКО

ПАЛИТРИТЕ НА МАРОКО

Цени от 1343 лв

ПЕРУ - тайните на древните Инки и линиите Наска

ПЕРУ - тайните на древните Инки и линиите Наска

Богата екскурзионна програма с професионален водач; супер предложение

Цени от лв

ПЕРЛИТЕ НА ЕГИПЕТ- Кайро и Хургада с полет от ВАРНА

ПЕРЛИТЕ НА ЕГИПЕТ- Кайро и Хургада  с полет от ВАРНА

Ранни записвания до 16.01.2019 г.!!!

Цени от 976 лв