Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

ХОТЕЛИ - НЕСЕБЪР - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2018

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2018

Транспорт: Собствен транспорт

Дати:

На цена от: 28 лв.

Описание на офертата

Несебър е град, разположен в Югоизточна България. Той се намира в община Несебър, област Бургас, в съседство на север с най-големия български черноморски курорт Слънчев бряг. Градът е административен център на община Несебър и е един от най-древните градове в Европа, възникнал преди повече от 3200 години.

Несебър се намира в област Бургас, като разстоянието между двата града е 27, 5 км. На север, само на 3,6 км разстояние от Несебър е разположен най -големият български черноморски курорт Слънчев бряг, а на юг в близост (около 12 км) е град Поморие. От столицата София курортът е на 360 км в посока югоизток. Несебър стои върху малък остров, който e свързан със сушата с провлак, дълъг 400 м и който свързва старата и новата част на града.
Заради заселването на района в древни времена, днес Несебър представлява един от най- древните градове в Европа. Основан е под името Месемврия (Menebria). Това древното тракийско селище, основано през второто хилядолетие пр. н.е. по-късно, в началото 6 век пр. н.е, става гръцка колония (Месембрия) и важен търговски център. През целия период на Античността, римско и последвалото го византийско управление градът се развива и трупа богатства, видни и до днес въпреки преживените тъмни векове.
Българските царе от първата и втората българска държава дават на града широка автономия, като рядко се намесват пряко в неговите дела. От това време до присъединяването му от Третата българска държава той има олигархично и демократично управление.
Днес Несебър е най-богатият на архитектурни паметници от средновековието град в България. Старият град на Несебър включен в списъка със световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО. В старата част на града има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани. Действащият храм в момента е само един, като по-запазените от другите църкви днес функционират предимно като картинни галерии.
По средата на провлака между старата и новата част на Несебър се намира старата мелница на града, която не функционира като такава, а е само туристическа атракция и нещо като емблема на градчето. В началото на квартала, в новата част на Несебър, се намира истинската мелница на града, която за съжаление сега е вградена в хотел.
Църквата „Христос Пантократор” е една от най-забележителните и най-добре запазени средновековни църкви в Несебър. Строена между 13 и 14 в, днес тя е изключително добре запазена и е един от 100-те национални туристически обекта. Някога целите вътрешни стени на църквата са били изографисани с уникални стенописи, но днес са успели да се запазят само малка част от тях.
Друг интересен храм в Несебър е „Света Богородица Елеуса”, която се намира на северния бряг на полуострова. От тази ранносредновековна православна църква днес са останали само руини. След разкопките тук през 1920 г., днес е „Света Богородица Елеуса” е консервирана, а някои части са реставрирани.
Днес историческите забележителности на Несебър се допълват от възрожденкия облик на града. Множеството къщи от този период са резултат от новиизграждащият се облик на града през 18 в. - град на замогващи се отново производители, рибари, търговци. Над 100 на брой, реставрирани, възрожденските къщи оформят живописни архитектура на града.

 

Хотели към тази оферта

СОЛ НЕСЕБЪР ПАЛАС

СОЛ НЕСЕБЪР ПАЛАС
5 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Ранни записвания - 10% отстъпка !!!

Изхранване: AI

Цени от 70 лв.

МАРИЕТА ПАЛАС

МАРИЕТА ПАЛАС
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

ранни записвания - 15% отстъпка до 31.03.2018!!!

Изхранване:

Цени от 28 лв.

ФЕСТА ПАНОРАМА

ФЕСТА ПАНОРАМА
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Ранни записвания - 10% отстъпка до 30.03.2018!!!

Изхранване: AI

Цени от 77 лв.

МАРИЕТА ПАЛАС

МАРИЕТА ПАЛАС
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

ранни записвания - 15% отстъпка до 31.03.2018!!!

Изхранване:

Цени от 28 лв.

СОЛ НЕСЕБЪР МАРЕ

СОЛ НЕСЕБЪР МАРЕ
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Ранни записвания - 10% отстъпка !!!

Изхранване: AI

Цени от 58 лв.

СОЛ НЕСЕБЪР БЕЙ

СОЛ НЕСЕБЪР БЕЙ
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Ранни записвания - 10% отстъпка!!!

Изхранване: AI

Цени от 58 лв.

КАМЕНЕЦ - НЕСЕБЪР

КАМЕНЕЦ - НЕСЕБЪР
2 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Ранни записвания - 15% отстъпка до 31.03.2018!!!

Изхранване: AI

Цени от 41 лв.

ХОТЕЛ МЕЛНИЦАТА

ХОТЕЛ МЕЛНИЦАТА
3

Изхранване: BB

Цени от 45 лв.