Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Транспорт: Собствен транспорт

Дати:

На цена от: 28 лв.

Описание на офертата

Несебър е град, разположен в Югоизточна България. Той се намира в община Несебър, област Бургас, в съседство на север с най-големия български черноморски курорт Слънчев бряг. Градът е административен център на община Несебър и е един от най-древните градове в Европа, възникнал преди повече от 3200 години.
Несебър стои върху малък остров, който e свързан със сушата с провлак, дълъг 400 м и който свързва старата и новата част на града.
Заради заселването на района в древни времена, днес Несебър представлява един от най- древните градове в Европа. Основан е под името Месемврия (Menebria). Това древното тракийско селище, основано през второто хилядолетие пр. н.е. по-късно, в началото 6 век пр. н.е, става гръцка колония (Месембрия) и важен търговски център. През целия период на Античността, римско и последвалото го византийско управление градът се развива и трупа богатства, видни и до днес въпреки преживените тъмни векове.
Българските царе от първата и втората българска държава дават на града широка автономия, като рядко се намесват пряко в неговите дела. От това време до присъединяването му от Третата българска държава той има олигархично и демократично управление. 
Днес Несебър е най-богатият на архитектурни паметници от средновековието град в България. Старият град на Несебър включен в списъка със световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО. В старата част на града има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани. Действащият храм в момента е само един, като по-запазените от другите църкви днес функционират предимно като картинни галерии.
По средата на провлака между старата и новата част на Несебър се намира старата мелница на града, която не функционира като такава, а е само туристическа атракция и нещо като емблема на градчето. В началото на квартала, в новата част на Несебър, се намира истинската мелница на града, която за съжаление сега е вградена в хотел.
Църквата „Христос Пантократор” е една от най-забележителните и най-добре запазени средновековни църкви в Несебър. Строена между 13 и 14 в, днес тя е изключително добре запазена и е един от 100-те национални туристически обекта. Някога целите вътрешни стени на църквата са били изографисани с уникални стенописи, но днес са успели да се запазят само малка част от тях.
Друг интересен храм в Несебър е „Света Богородица Елеуса”, която се намира на северния бряг на полуострова. От тази ранносредновековна православна църква днес са останали само руини. След разкопките тук през 1920 г., днес е „Света Богородица Елеуса” е консервирана, а някои части са реставрирани.
Днес историческите забележителности на Несебър се допълват от възрожденкия облик на града. Множеството къщи от този период са резултат от новиизграждащият се облик на града през 18 в. - град на замогващи се отново производители, рибари, търговци. Над 100 на брой, реставрирани, възрожденските къщи оформят живописни архитектура на града.

Хотели към тази оферта

СОЛ НЕСЕБЪР ПАЛАС

СОЛ НЕСЕБЪР ПАЛАС
5 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Last minute оферти до 30.09.2018!!!

Изхранване: AI

Цени от 70 лв.

СОЛ НЕСЕБЪР БЕЙ

СОЛ НЕСЕБЪР БЕЙ
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Last minute оферта до 30.09.2018!!!

Изхранване: AI

Цени от 58 лв.

МАРИЕТА ПАЛАС

МАРИЕТА ПАЛАС
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Изхранване: BB

Цени от 28 лв.

ФЕСТА ПАНОРАМА

ФЕСТА ПАНОРАМА
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Изхранване: AI

Цени от 77 лв.

СОЛ НЕСЕБЪР МАРЕ

СОЛ НЕСЕБЪР МАРЕ
4 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Last minute за резервации направени до 30.09.2018!!!

Изхранване: AI

Цени от 58 лв.

КАМЕНЕЦ - НЕСЕБЪР

КАМЕНЕЦ - НЕСЕБЪР
2 [РАННО ЗАПИСВАНЕ]

Изхранване: AI

Цени от 41 лв.

СОЛ МАРИНА ПАЛАС

СОЛ МАРИНА ПАЛАС
4

Изхранване: AI

Цени от 61 лв.

ХОТЕЛ МЕЛНИЦАТА

ХОТЕЛ МЕЛНИЦАТА
3

Изхранване: BB

Цени от 45 лв.

Подобни оферти

ХОТЕЛИ ХАЛКИДИКИ - СИТОНИЯ, ГЪРЦИЯ - ЛЯТО 2019

ХОТЕЛИ ХАЛКИДИКИ - СИТОНИЯ, ГЪРЦИЯ - ЛЯТО 2019

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ - ЛЯТО 2019

Цени от лв

ХОТЕЛИ - ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2019

ХОТЕЛИ - ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2019

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2019

Цени от 44 лв