Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Индия - Златният триъгълник

Транспорт: Самолет

Дати:

01-Април-2019

На цена от: 1946 лв.

Описание на офертата

Индия - Златният триъгълник

 

Продължителност: 8 дни / 6 нощувки


Дати на отпътуване: 01.04.2019г.

Цена от

Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“ от националната столица Делхи, през Агра ― градът на Таж Махал и Джайпур ― кралският град на Раджастан и отново ще ви върне в огромния забързан мегаполис. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Ще се насладите на комбинация от екзотика, култура и религия.

Многоцветната Индия разказваща хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни. Запознайте се с нея и ще я обикнете.

 

Ден 1 
(20 ФЕВРУАРИ 2019) София – Истанбул – Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.20 ч. Полет за Делхи в 20.55 ч. 

Ден 2 
(21 ФЕВРУАРИ 2019) Делхи - Джайпур
Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до Джайпур (270 км, около 6 часа).  Пристигане и настаняване. Свободна вечер, възможност за почивка или посещение на колоритния пазар в Джайпур.
Вечеря. Нощувка.

Ден 3 
(22 ФЕВРУАРИ 2019) Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4 
(23 ФЕВРУАРИ 2019) ДЖАЙПУР – АГРА 
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (205 км – около 3 часа).  Настаняване в хотел. Посещение на Тадж Махал - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 
(24 ФЕВРУАРИ 2019) АГРА - ДЕЛХИ
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. 
Отпътуване за Делхи (230 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6 
(25 ФЕВРУАРИ 2019) ДЕЛХИ
Закуска. Обиколен тур на Делхи - разглеждане на старата част на града – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Вечеря. Нощувка. 

Ден 7 
(26 ФЕВРУАРИ 2019) ДЕЛХИ
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. Вечеря. Нощувка. 

Ден 8 
(27 ФЕВРУАРИ 2019) Делхи – Истанбул - София
Ранен трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч.Кацане в Истанбул в 11.30 ч. Полет за София в 14.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

Хотел 

Изхранване

Човек в
двойна стая

Единична
стая

 Допълнително 
легло

  Дете без доп.легло
   (2-11.99 г)

Golden Tulip Suites Gurgaon 5* в Делхи
или подобен

HB

€ 995
1 946 лв

€ 1 195
2 337 лв

€ 945
1 848 лв

€ 895
1 750 лв

Clarks Shiraz 5* в Агра
или подобен

HB

The Fern 5* в Джайпур
или подобен

HB

Забележка:

HB — нощувка със закуска и вечеря
Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

Пакетната цена включва:
Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
Летищни такси
Традиционно посрещане на летището в Делхи
6 нощувки със закуски и вечери
Трансфер летище−хотел−летище
Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
Водач по време на пътуването

Пакетната цена не включва:
Виза за Индия – 90 USD  (към 01.09.2018 г.)
Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град);

Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.