Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - 7 НОЩУВКИ

8 дни/ 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:

22-Март-2018 26-Април-2018

На цена от: 1975 лв.

Описание на офертата

Израел - Йордания

8 дни / 7 нощувки
Дата на заминаване: 22.03.2018 и 26.04.2018

Aкценти на програмата:

    Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
    Мадаба (приказният град на мозайките)
Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
    Петра (едно от седемте нови чудеса на света)
   Вади Муса (Долината на Моисей)
    Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
   Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
    Витлеем (църквата Рождество Христово)
   Йерихон (най-древният град в света)
    Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
    Мъртво море (време за плаж и релакс)
    Кумран (историята на Кумранските ръкописи)
    Назарет (църквата Благовещение)
    Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
    Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
    Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро)
    Кана Галилейска (първото чудо на Христос)
   Акра (епохата на кръстоносците)
    Хайфа (Бахайските градини)
    Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта)
   Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца)
    Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)

ПРОГРАМА:

Ден 1:  София – Тел Авив - Нетания
  Среща на летище в 16:00 за полет с авиокомпания България Ер - София – Тел Авив в 18:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30. Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка.
Ден 2:  Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия
  Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и  цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.
Ден 3:  Капернаум – Табха – Ама
  Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка.
Ден 4:  Джераш – Небо – Мадаба – Петра
  Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.
Ден 5:  Петра – Шобак - Аман
  Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.
Ден 6:  Аман – река Йордан (Каср ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон - Витлеем
  Закуска. Панорамна обиколка на Аман и посещение на Цитаделата и Археологическият музей. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан . Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/.Вечеря и нощувка във Витлеем.
Ден 7: Йерусалим
  Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) -  това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.
Ден 8: Витлеем – Лод – Тел Авив – Яфо – Бен Гурион – София
  Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма  в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 21:20 ч. Кацане в 23:55ч.

Дати:

На човек в двойна стая

Самостоятелна
стая

Трети възрастен
в стая

Дете до 11 г с двама възрастни в стая

02.03.2018

1975лв.

2360 лв.

1975 лв.

1875 лв.

26.04.2018

1975лв.

2360 лв.

1975 лв.

1875 лв.

Цената включва:
•    Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България еър
•    Летищни такси
•    Гранични такси ( 45 щадски долара към 01.09.17 )
•    Всички трансфери по програмата
•    7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
o    1 в Нетаня (Margoa 3 * - http://www.hotelmargoa.co.il/или подобен)
o    1 в района на Тиберия (Hotel Arcadia 3* https://www.arcadiahotelsil.com или подобен)
o    2 в Аман (хотел Al Waleed 3* http://www.rumhotels.com/ или подобен)
o    1 в района на Петра (Hotel Edom 3* http://www.edomhotelpetra.com/или подобен)
o    2 във Витлеем-    (хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
•    Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
•    Екскурзия до Петра
•    Водач на групата от България
•    Входни такси на посещаваните обекти
•    Групова виза за Йордания
•    Медицинска застраховка - Модиал Асистанс – 10 000 евро
•    саунд система със слушалки по време на туровете

Цената не включва:
•    Бакшиши - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)

Забележка:
•    Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 usd = 1.75 лв.
•    цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
•    посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
•    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
Условия за записване:
•    копие от международен паспорт
•    депозит от 700 лева на човек
•    доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
Необходими документи:
•    международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
•    за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
•    Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
- между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Подобни оферти

ПОЧИВКИ В СИЦИЛИЯ - 2018

ПОЧИВКИ В СИЦИЛИЯ - 2018

Ранни записвания до 02.02.2018г!!!

Цени от 810 лв

ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ТЕНЕРИФЕ

ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ТЕНЕРИФЕ

Лято 2018 от 20.06.2018г. до 15.08.2018г!!!

Цени от 1299 лв

ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА - ПРОЛЕТ / ЕСЕН 2018

ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА -  ПРОЛЕТ / ЕСЕН  2018

Ранни записвания до 24.01.2018!!! 7 нощувки, обогатен пълен пансион в хотел 4*, включени трансфери, включена...

Цени от 1089 лв

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Капри, Амалфи, Казерта 2018

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Капри, Амалфи, Казерта  2018

Пролет/есен 2018 на почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие,...

Цени от 909 лв

Почивка в Римини 2018

Почивка в Римини 2018

Ранни записвания до 05.02.2018!!!

Цени от 780 лв