Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

КОЛУМБИЯ – импресия от цветове

16 дни/ 14 нощувки/14 закуски/2 обяда/ 4 вечери

Транспорт: Самолет

Дати:

На цена от: 8535 лв.

Описание на офертата

КОЛУМБИЯ – импресия от цветове, ПАНАМА – преживявания и мечти, КОСТА РИКА – приказка без край в един далечен рай!

 

маршрут: София – Франкфурт – Богота – Нейва – Тиерадентро – Попаян – Сан Августин – Нейва – Богота – Картахена – Богота – Панама – Панамски канал - езерото Гатун – Сан Хосе – Островът ва костенурката – вулканът Аренал – Сан Хосе – Франкфурт – София

16 дни/ 14 нощувки/14 закуски/2 обяда/ 4 вечери

Програма 

Ден 1 София – Франкфурт – Богота
Среща на летище София и в 07.00 ч. полет за Франкфурт. Кацане в 08.40 ч. и в 13.25 ч. полет за Богота. Кацане в 19.15 ч. в колумбийската столица. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Богота
Закуска. Обиколката започва с най-старата и добре съхранена част на града - Ла Канделария. Предвижда се и посещение на Музея на златото, който съдържа една от най-богатите колекции от златни фигури от предколумбовата епоха. Опознаването на града продължава с главния площад на града – Ла Пласа де Боливар, където се намират сградата на Парламента, Съдебната палата, театър Колумб и красивата сграда на църквата Санта Клара. Денят ще завърши с изкачване с кабинков лифт на хълма Монсерат, който се издига на 3150 м надморска височина и предоставя прекрасна панорама към града. Нощувка.

Богота – Нейва – Тиерадентро
Закуска. Трансфер до летището на Богота и полет за Нейва, кацане и трансфер до археологическия парк Тиерадентро (UNESCO). Пътят продължава около 5 часа, време, през което, пътуващите могат да се полюбуват на потъналите в зеленина планински възвишения. Пристигане в Тиерадентро и начало на обиколката на древния комплекс. Тук ще бъдат посетени древен гробищен комплекс, създаден от представителите на висока култура, обитавала района от времето преди колонизацията. Обширните гробници, богато декорирани с полихромни фрески, изобразяващи геомтерични, зооморфни и антропоморфни изображения, поставят множество въпроси, на които учените все още не могат да отговорят. Посещението на Тиерадентро включва и загадъчната пирамида, която се издига над долината. Настаняване в хотел в района на Тиерадентро. Нощувка.

Тиерадентро – Попаян – Сан Августин
Закуска. Отпътуване за Попаян, главен град на департамент Каука. Известен като Белия град, заради цвета на сградите си, Попаян се слави със своята добре съхранена колониална архитектура, както и с един от най-старите Университети в страната. Обиколката на града включва основните забележителности, сред които са Катедралата, църквата Сан Франциск, Часовниковата кула и др. Настаняване в хотел в Сан Августин. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Сан Августин
Закуска. Начало на туристическа обиколка на археологическия парк на Сан Августин (UNESCO). Разположен на двата бряга на клисурата на Рио Магдалена, паркът заема площ от около 160 кв.км. и съхранява около 500 статуи и гробници, създадени от представителите на култура, развила се в района в периода между I и V в. и мистериозно изчезнала преди идването на инките. Статуите изобразяват различни митологични и реални същества, като някои наподобяват грабливи птици, змии, маймуни и други животни. Фигурите са били пъстро оцветени и най-високите достигат височина от 7 м. Обиколката включва постаментите A,B,C,D, където са запазени 35 фигури, Свещения извор и Гората на статуите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Сан Августин
Закуска. Посещението на резервата Сан Августин продължава с разходка в клисурата на р. Магдалена и разглеждане на Височината на Идолите и Високите камъни. В следобедните часове посещение на водопада Мортиньо. Връщане в Сан Августин. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Сан Августин – Нейва – Богота – Картахена
Закуска. Трансфер до летището на Нейва и полет за Богота. Кацане и следващ полет за Картахена. Кацане, трансфер и настаняване в хотел. Градът е второто по важност пристанище на Колумбия и пети по големина град в страната. Той е един от най-магичните и магнетични градове на Южна Америка. Впечатляваща колониална архитектура, калдъръмени, криволичещи улички, пъстро оцветени сгради, фонтани, барокови църкви и уютни заведения превръщат старата част на града в едно незабравимо преживяване. Нощувка.

Ден 8 Картахена
Закуска. Начало на туристическа обиколка в заобиколената от мощни стени стара част на града. Създаден през 1533 г., Картахена дълго е едно от най- важните търговски пристанища в Латинска Америка. Богатствата, които жителите на града натрупват, намират своя израз в пищната колониална архитектура на града. Свободно време за разходка или плаж. Нощувка.

Ден 9 Картахена – Богота – Панама
Закуска. Трансфер до летището и полет до Богота. Кацане и следващ полет за Панама. Трансфер и късно вечерта настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 10 Панама
Закуска. Начало на туристическа обиколка на Панама. Програмата предвижда разглеждане на новата част на града и посещение на центъра за посетители на шлюзовете Мирафлорес, откъдето от непосредствена близост се виждат огромните кораби, навлизащи от Тихия океан в Панамския канал. Не далеч е разположен и Мостът на Америките, който свързва двата континента. Центърът за посетители е идеалното място за тези, които биха желали да научат повече за историята, изграждането и начините по които функционира едно от най-великите постижения на инженерната мисъл на XX в. – Панамския канал. Турът продължава към стария колониален център на града, където акцентът ще падне върху църквата Сан Хосе с нейния златен олтар, Катедралата, сградата на Националния театър и площад Франция, който е изграден като спомен от френското участие при създаването на канала. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 11 Панама – Панамски канал - езерото Гатун
Закуска. Ден, предвиден за посещение на прочутия Панамски канал и езерото Гатун, второто по големина изкуствено езеро в света. Създадено в началото на XX в. езерото е важна част от Панамския канал. Круизен кораб ще отведе групата сред островите на езерото, покрити от гъсти тропически гори, в чиито клони могат да се видят различни видове маймуни и птици. Следва вкусен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 12 Панама – Сан Хосе
Закуска. Трансфер до летището и полет за Сан Хосе. Посрещане и начало на панорамна обиколка на Сан Хосе, която предоставя възможност за запознаване с града и неговите основни забележителности. Турът с автобус започва преминавайки през най-обширния градски парк в страната – Сабана. Тучна зеленина и красиво езеро са сред причините той да любимо място за отдих на жителите на града. Следва пешеходна разходка в центъра на града, където акцентът пада върху културно-историческите паметници на костариканската столица. Основен интерес представляват: изящната сграда на Националния театър, Жълтата къща-превърната в седалище на Министерството на външните работи, Националната библиотека и желязната сграда на Девическото училище, създадена през XIX в. Задължителна част от обиколката на Сан Хосе е и Музеят на златото, представящ богата колекция от златни предмети от времето преди плаванията на Колумб. Свободно време. Нощувка.

Ден 13 Сан Хосе – Острова на Костенурката
Закуска. Отпътуване в посока Пунтаренас. Качване на катамаран и начало на едно незабравимо пътешествие до Острова на Костенурката „Исла де ла Тортуга“ -райско кътче с плажове от фин бял пясък, кокосови палми и кристално чисти води. Често, по време на плаването в спокойния Никойски залив, се срещат делфини гигантски костенурки и други представители на местната фауна. След пристигането на острова се предвижда свободно време за плаж, разходка във вътрешността на острова и вкусен обяд в местен ресторант. Следобед връщане в Сан Хосе. По желание и срещу допълнително заплащане, традиционна вечеря с фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 14 Сан Хосе – Аренал – минерални бани
Закуска. Отпътуване към вулкана Аренал, издигащ се на височина от над 1600 м, който до 2010 г. е сред най-активните вулкани в света. Неговите изригвания неколкократно променят пейзажа на областта и превръщат обширни райони в лавови полета. Програмата предвижда спирка в района на вулкана и неколкочасова разходка до местност, покрита от застинала лава. Следва време да се потопите и да отдъхнете в един от многото минерални извори в района на вулкана, където ще научите повече за лечебните свойства на водата. Ще почувствате нейния освежаващ ефект, който заедно с чистия горски въздух и плодородна почва превръщат района на Фортуна де Сан Карлос в едно благословено място. Програмата за деня ще завърши с вечеря преди връщането в хотела в Сан Хосе. Нощувка.

Ден 15 Сан Хосе – Франкфурт
Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки. Трансфер до летището и в 20.45 ч. полет за Франкфурт.

Ден 16 Франкфурт – София
В 14.50 ч. кацане във Франкфурт. В 19.00 ч. полет за София. Кацане в 22.15 ч.

Пакетна цена на човек : 8535 лв. 


Цената включва:
самолетен билет с включени летищни такси София–Франкфурт–Богота-Сан Хосе–Франкфурт–София на авиокомпания LUFTHANSA, самолетни билети с включени летищни такси за вътрешните полети Богота-Нейва-Богота, Нейва-Богота-Картахена-Богота, Богота-Панама, Панама-Сан Хосе, 14 нощувки, от които 2 - в Богота в хотел 4****, 1 - в района на Тиерадентро в хотел 3***, 3 - в Сан Августин в хотел 3***, 2 - в Картахена в хотел 4****, 3 – в Панама в хотел 4**** и 3 - в Сан Хосе в хотел 4****, 14 закуски, 2 обяда в местни ресторанти, 4 вечери в хотели/местни ресторанти, всички трансфери по програмата, обиколка на Богота, Попаян, Картахена, Панама, Сан Хосе, изкачване с кабинков лифт на хълма Монсерат в Богота, посещение на археологическия парк Тиерадентро, посещение на археологическия резерват Сан Августин, посещение на прочутия Панамски Канал и круиз по езерото Гатун, разходка с катамаран до Острова на Костенурката, екскурзия до района на вулкана Аренал и топлите минерални извори, входни такси за посочените музейни обекти и археологически паркове, местни екскурзоводи на испански/английски език, водач-преводач на български език от агенцията.

Доплащане за:
единична стая –1395 лв.
медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие – 30 лв., за лица над 65 г. – 45 лв.;  за лица над 70 г. – 60 лв.
такса при напускане на Коста Рика – 29 USD на турист /заплаща се на летището/
при недостигнат мин. брой от 12 туристи, но не по – малко от 10 тур. – доплащане от 180 EUR
бакшиши за шофьори и екскурзоводи  – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.

Допълнителни мероприятия:
традиционна вечеря с фолклорно шоу в Сан Хосе – ~70 USD при мин. 6 туристи /заплаща се на място/.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни, не се изисква ваксинациа.                                   

Начин на плащане: депозит – 2500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.