Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

10-те най-интересни дестинации за септември' 2014

10-те най-интересни дестинации за септември' 2014


Наближи ли септември, чувстваме лятото за отминало. Но не и тази година. Очаква ни един топъл месец, с не повече от 5-6 облачни дни. Така че, ако все още не сте ходили на почивка, пускайте си отпуск и стягайте куфарите. Ние пък сме ви подбрали 10 страхотни дестинации, сред които три определено морски: италианският остров Сицилия, испанският туристически регион Коста де ла Лус и гръцкото бижу Паксос. Освен това три световно популярни места за екскурзия: френския Прованс, Италианските езера и Умбрия, както и три фестивала: Ла Мерсе в Барселона, културния в Дюселдорф и дизайн-фестивала в Лондон. И сред тях някак си се намества концертът на световната поп звезда Лейди Гага в Истанбул.


Ето и подробната информация и снимки за 10-те най-интересни дестинации през септември 2014:


1. Прованс, Франция
Прованс е историческа област в Югоизточна Франция, намираща се край Средиземно море между Ронската низина и Италия. Това е една от най-красивите и посещавани от туристите области в страната. Прованс е истински рай за пътешествениците и фотографите със своята колоритна флора и изобилието от слънчеви дни, средновековните селца, замъци от ранни векове, исторически музеи и църкви, както и много забележителности, които са част от културното наследство на ЮНЕСКО. Прованс се е превърнал и в синоним на добра кухня със своите елегантни ресторанти, в които се предлагат едни от най- вкусните гозби, приготвени по провансалски рецепти. Задължителните места за посещение са Авиньон, Ним, Арл, Марсилия, но не са за изпускане и многобройните малки красиви селца.


2. Сицилия, Италия
Италианският остров Сицилия е най-големият в Средиземно море и популярна туристическа дестинация с богата история, многобройни запазени храмове и акрополи на древногръцки градове в днешните градове - Катания, Сиракуза, Палермо и Таормина; известните римски мозайки, красивите катедрали и църкви. Освен това великолепните кристални води и величествената планина Етна с прекрасна природа, с перфектни маршрути за трекинг и запазен гръцки амфитеатър.


3. Коста де ла Лус, Испания
"Costa de la Luz" е туристическото наименованиe на южното испанско крайбрежие на Атлантическия океан, граничещо на север с Португалия (курортите на област Алгарве), а на юг е само на 14 км от африканския бряг на Мароко. Тук се намира Доняна - най-големият биосферен национален резерват на Испания, който от 1980 г. е под защита на ЮНЕСКО. Дори през ноември в Коста де ла Лус се чувствате като на слънчевите Кариби, заобиколени от много топлина и светлина, безкрайни плажове с бял и златист пясък и очарователните "бели" градове Уелва и Кадис.


4. Умбрия, Италия
Умбрия е административен регион в Централна Италия, наричан "Зеленото сърце на Италия". Столицата на областта е град Перуджа, популярен с неговия монументален фонтан Фонтана Маджоре и разкошна ботаническа градина. Иначе разкош ще намерите сред тесните провинциални пътища, малките градчета, надвесени живописно по ръба на варовиковите скали, лозя, маслинови горички. Не пропускайте Спело и неговите средновековни крепостни стени с основи от римско време, както и Асизи - родното място на Свети Франциск и част от световната културна съкровищница на ЮНЕСКО със своя манастир, базилика и църкви, украсени със стенописи на прочути майстори от ерата на Ренесанса.


5. Остров Паксос, Гърция
Паксос представлява струпване на малки острови и скални образования, част от Йонийските острови, разположени на 7 километра южно от Крофу. Това е остров с безкрайни маслинови горички, чиято източната брегова линия е полегата, а западната е осеяна със забележителни природни образувания, пещери, арки, куполовидни форми, отвесни скали. От тях не пропускайте Магическите пещери на Могониси, Трипитос с естествения си каменен мост, впечатляващата скала на Еримитис и пещерата на Ипапантис. Плажовете на острова са много красиви, с малки размер и камениста повърхност, преливаща в чисти полупрозрачни води.


6. Италианските езера
Италианските езера са прекрасна дестинация за екскурзия през септември. Още повече, че туроператорите у нас предлагат тази опция. Езерата са над десет на брой, а сред най-малките с автентични красота и добре съхранена биосреда са Орта и Исео. Най-големите и най-популярните са Маджоре, Комо и Гарда.


7. Есенен културен фестивал в Дюселдорф, Германия
Есенният културен фестивал в Дюселдорф привлича над 20 000 посетители всяка година, а тази ще се проведе в периода 10-28 септември. Събитието предлага богата програма, включваща музикални и театрални представления. Фестивалът експериментира с различните форми на изкуството, съчетавайки класическо забавление с по-нестандартни видове театрално изкуство.

">8. Лондон Дизайн Фестивал, Англия


London Design Festival се провежда по идея на Джон Сорел и Бен Евънс, чиято концепция е събитието да насърчава креативността. Фестивалът ще се проведе от 13 до 21 септември, обхващайки стотици събития, разкриващи богатството и дълбочината на проектирането.


9. Концерт на Лейди Гага в Истанбул, Турция
Още една възможност да разгледате една от световните туристически дестинации - Истанбул, както и да видите шоуто на световна музикална звезда Лейди Гага. Концертът ще бъде на 16 септември на Istanbul Technical University Stadium.


10. Фестивал La Mercè, Барселона, Испания
La Mercè е от големите и популярни фестивали на Барселона, който почита патрона на града Ла Мерсé или Дева Мария. Фестивалът съществува от 1902 г., а днес традицията е сред основните неща, на които се набляга при провеждането му. Което означава, че със сигурност ще видите сastells (пирамида от хора), dracs (дракони) и gegants (гигантски човешки фигури), танци и културни традиции, които илюстрират богатството на каталунския фолклор. Освен това много музикални и културни събития, допълват облика на фестивала. Събитието ще се проведе от 19 до 24 септември.