Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

Топ 10 на най-добрите плажове в Гърция за 2014

Топ 10 на най-добрите плажове в Гърция за 2014


Несъмнено милиони туристи от цял свят организират своята почивка в Гърция именно заради уникално красивите и екзотични плажове. А ние българите сме късметлии, че южната ни съседка е толкова близо и можем да отскочим за няколко дни до всеки от изброените райски плажове.

Световно известната социална мрежа "Tripadvisor“  представя 10-те най-добри плажа в Гърция, класирани на базата на милиони гласове и отзиви на туристи:

1. Елафониси, Крит

Не е учудващ факта, че този райски плаж попада в топ 20 на най-добрите плажове в Света за 2014 отново според класацията на Trip Advisor.
Елафониси се намира на югозападната част на Крит – един от най големите острови в Средиземно море. Пясъкът е искрящо бял (място напомнящо на Карибите) с впечатляващ розов отенък, а водите са завладяващо тюркоазено-сини. Поради благоприятния климат плажът е отличен избор за почивка по всяко време на годината.

2. Плажът Балос и лагуната Кисамос, Крит

Заливът Балос със сигурност е едно от най-красивите места по гръцкото крайбрежие. Островчето Грамвуса е свързан с лагуната чрез красива пясъчна ивица с бяло-розов фин пясък. Кристалните води и екзотиката на това райско кътче привличат масово туристи през цялата година.


3. Плажът Свети Павел, Линдос, о. Родос

Линдос е средновековно селище, което се намира на остров Родос. Впечатлява туристите с типичните за Гърция бели къщи и малки калдъръмени улички. В близост е и акрополът на Линдос, от където се разкриват впечатляващи гледки. Плажът Линдос и Свети Павел впечатляват с кристалните тюркоазени води и чист пясък.

4. Палеокастрица и региона, Корфу

Палеокастрица без съмнение е едно от най-красивите места в Гърция.  Плажната ивица е широка, а отвесните високи скални брегове и морски пещери в района предлагат спиращи дъха пейзажи. Препоръчваме ви да вземете моторна лодка под наем или да се възползвате от полудневните разходка с корабче. В близост се намира екзотичният Райски плаж, до който се стига само по вода.

5. Егремни, Лефкада

Егремни е един от трите най-известни плажа на Лефкада, заедно с Порто Кацики и Катизма. Намира се на югозападното крайбрежие на острова. Дългата повече от 3 км плажна ивица никога не става пренаселен, въпреки големият поток от туристи. Красив пейзаж, кристално чисти тюркоазени води и едър бял пясък.

6. Навагио, Закинтос

Това е една от перлите на Гърция -  бял пясък, прозрачни сини води, отвесни скали и пещери правят това място неземно красиво, а изоставения на брега кораб Панайотис превръща Навагио в едно наистина екзотично място.

7. Миртос, Кефалония

Кристалните води и ярко белите морски камъни са се насталини удобно сред стръмните скали на западния бряг на Кефалония.

8. Порто Кацики, Лефкада

Порто Кацики е един от най-впечатляващите плажове на Лефкада. Представлява вдълбано навътре заливче с тясна ивица пясък, разположена под високи бели скали.

9. Сталис, Крит

Сталис се намира на североизточното крайбрежие на остров Крит в близост до Херсонисос. Много нашумяла дестинация за туристи от Западна Европа поради чистата плажна ивица и кристални води.


10. Периса, Санторини

Санторини без съмнение е най-известния гръцки остров. Пейзажът на Санторини е уникален и трудно може да се съпостави с никое друго място в Гърция или по света. Най-известните плажни курорти на Санторини са Камари и Периса/Периволос.