Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

ПЕРУ - НЕРАЗГАДАНИТЕ ТАЙНИ НА ИНКИТЕ

Транспорт: Самолет

Дати:

На цена от: 7289 лв.

Описание на офертата

ПЕРУ– неразгаданите тайни на древните инки

Макар да е изчезнала преди повече от 500 години, цивилизацията на инките продължава да възбужда фантазията на хора от целия свят…


16 дни/ 14 нощувки/ 13закуски/ 3 обяда/ 1 вечеря

Дата: от 19 октомври до 03 ноември 2017 г.


По маршрут: София – Амстердам - Лима –Паракас – Наска – Арекипа – Чивай - Колка Каньон – Пуно - езерото Титикака - Куско - Свещената долина на инките –Агуас Калиентес - Мачу Пикчу – Куско –Лима – Амстердам - София

 

Програма

 

1 ден София – Амстердам - Лима
Излитане от летище София с BULGARIA AIR в 07.15 ч. Кацане в Амстердам в 09.05 ч. Излитане с директен полет за Лима на авиокомпанияKLM ROYAL DUTCH AIRLINES в 12.35 ч. Кацане в 18.10 ч. местно време в Лима – столица на Перу и своеобразна порта към страната. Създаден от Франсиско Писаро през 1535 г., Лима се превръща бързо в столица на завоюваните от испанския конкистадор земи. Градът се разраства и не след дълго придобива славата на един от най- красивите градове в Латинска Америка. Лима днес се отличава с елегантни сгради в колониален стил, както и някои отлични музеи. Посрещане от местния партньор.Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Лима
Закуска. Начало на полудневна автобусна обиколка на столицата на Перу. Специално организираният за групата тур включва паметници от различни епохи. Първа спирка ще бъде Хуака Пуклана– пирамида, създадена като важен сакрален център още през XIV в.Обиколката продължава с паметници от колониалната епоха и основните площади на града – Парадния площад, Площад Сан Мартин, Двореца на архиепископа. Посещение на Катедралата и манастирскиякомплекс Св. Франциск – един от най- големите в Латинска Америка. След историческия център, турът продължава с обиколка на някои от най – известните жилищни райони на града, като Ел Оливар де Сан Исидро и парка Мирафлорес. Свободен следобед за разходка, чрез която самостоятелно да усетите атмосферата на перуанската столица или да посетите Музея на Златото на Перу.По желание, придружени от водача на групата посещение на цветното шоу на фонтаните в Лима /придвижването с градски транспорт или такси, както и входната такса се заплащат на място/. Нощувка.
3 ден Лима – Паракас
Ранен трансфер до автогаратаи отпътуване в 03.45 ч. с автобус с други туристически групи заПаракас.След пристигането в малкото курортно градче, в 08.00 ч.,започва двучасов тур с лодка до намиращите се наблизо Балестови острови. Разходката с лодка ще се превърне в едно незабравимо изживяване, а пасажерите ще се почувстват като във филм на National Geographic, заобиколени отмилиони птици, пингвини и тюлени, някои от които често се приближават до лодките, за да задоволят любопитството си към намиращите се в лодката. След връщането в Паракас свободно време за пазар на сувенири. Настаняване в хотел. Време за релакс след ранното ставанеиза слънчеви бани на близко разположения плаж. Нощувка.
Забележка:турът на Балестови о-ви се провежда единствено от 08до 10 ч. Автобусните компании, с които се пътува от град до град, предлагат комфортни автобуси, добро обслужване и осигуряват контрол. Моля, посетете http://www.cruzdelsur.com.pe/.
4 ден Паракас – Наска
Закуска. Трансфер до автогарата и отпътуване в 07.25 ч. заНаска.Разглеждане от птичи поглед на едноименната долина с мистериозни фигури на животни, птици и геометрични фигури.Полетът над мистичното плато Наска, продължаващ около 40 мин., е още едно незабравимо и задължително изживяване за всеки един посетител на Перу. И до ден днешен учените нямат обяснениекак представителите на едноименната култура,  процъфтявала в периода от I в. пр. Хр. до XVIII в., са създали прочутите геоглифи,  изрисувани така, че в целостта си могат да се видят само от птичи поглед. Загадка за археолозите и историците е и причината, поради която тези линии са издялани в скалите. След полета следва настаняване в хотел. Нощувка. Забележка: полетите над Наска се провеждат до ранния следобед.
5 ден Наска – Чаучила - (по желание) - Арекипа
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до гробището Чаучила – една от най – известните туристически атракции в района на платото Наска. Гробището се счита за едно от най - старите намерени в света, като вероятно представителите на културата Наска го използват от III в.сл.Хр. Погребенията са извършвани по особен начин, който и до ден днешен поставя редица въпроси, на които изследователите нямат отговор. По пътя на връщане към хотела, е предвидена и спирка в местна работилница за глина, където майстори ще демонстрират техники, използвани с векове от населението на този район. Трансфер до автогарата и в 14.30 ч. отпътуване по посока Арекипа– втория по големина град в Перу. Предстои дълго пътуване с автобусс други туристически групи, което минава през живописни и красиви местности, край бреговете на Тихия Океан, които не могат да оставят равнодушни дори най – опитните пътешественици. В автобуса ще бъде предоставена вечеря. Пристигане в Арекипав 23.00 ч. и настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Арекипа
Закуска.Сутринта свободно време. В 14.00 ч. - начало на полудневна обиколка на Арекипа, специално организирана за групата. Наричан Белият град, заради къщите, изградени от бял вулканичен камък, градът впечатлява със своето живописно местоположение на височина от 2300 м в подножието на вулкана Ел Мисти. Обиколката включва площада и църквата Сан Франциско/отвън/, Катедралната църква,Площад де Армас /Площада на оръжията/ и други сгради в колониален стил. Задължителна част от обиколката на Арекипа е и посещението на грандиозния религиозен комплекс Санта Каталина, който до съвсем скоро беше дом на 450 монахини.Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
7 ден Арекипа – Чивай
Закуска. В 08.00 ч. - отпътуване заЧивай, малко селце, разположено на височина от около 3600 м,което е идеална отправна точка за посещение на каньона Колка.Настаняване в хотел. Предстои свободно време и аклиматизация. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на минералните извори Ла Калера. Минералната вода тук е богата на сяра и желязо и е полезна за ревматични заболявания и такива на опорно-двигателната система. Нощувка.
8 ден Чивай – каньонът Колка – Пуно
Ранна закуска и отпътуване към прочутия каньон Колка. С дълбочина от около 3200 м, той е  от най- дълбоките в Перу, а и в света. Посещение на прочутия Cruz del Condor /Кръста на Кондорите/, място, прочуто със своите наблюдателни площадки, от които десетки туристи рано всяка сутрин наблюдават отблизо гнезденето на „кралете на въздуха” – южноамериканските кондори, обитаващи височини до 5000 м и реещи се в необятното небе. След незабравима разходка, връщане в Чивайи оттам отпътуванев 13.15 ч. с автобус за Пуно/продълж. 6.30 ч./. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Езерото Титикака
Закуска. Отпътуване с лодка по водите на езерото Титикака, което е най -  високото плавателно езеро в света.  Според местните предания и легенди, сътворението на света започва именно оттук. Програмата предвижда посещение на „плаващите острови“ на племето Урос, които създават своите селища върху огромни сламени салове, плаващи във водите на езерото.Програмата предвижда и посещение на остров Такиле, чиито обитатели имат текстила за свой основен поминък. Запомняща се гледка са мъжете на острова, които навсякъде ходят със своето плетиво. Според легендата първият инка, Монко Капак, излязъл от езерото Титикака, за да научи хората да почитат слънцето. Обяд в местен ресторант.След разходката, връщане в Пуно.Нощувка.
10 ден Пуно – Куско
Закуска. Трансфер до автобусната гара. В 07.15 ч. - отпътуване с туристически автобус в посока Куско. Автобусният преход продължава около 10 часа и е едно неповторимо изживяване. Пътят към столицата на инките минава през живописен маршрут, редуващ великолепни пейзажи. За да се разнообрази престоя в автобуса, са предвидени и попътни посещения, които дават възможност за разглеждане на забележителности като музея Пукара с експонати на монолити и каменни скулптури на културата Пукара, открити в намиращия се наблизо археологически комплекс - първото свидетелство за цивилизация на перуанското плато Алтиплано, прохода Ла Рая – най – високата част по трасето, където надморската височина достига 4312 м. Следва спирка за почивка и вкусен обядв местен ресторант, след което пътят към Пуно продължава със спирки при храма на Виракоча, построен в чест на върховния бог на инките - Апу Кон Тики Виракоча и Андахуайлиляс - храм, наричан „Сикстинската капела“ на Америка, заради изображенията в него. Пристигане в Куско - най - магическия перуански град – столица на империята на инките от XV в. Настаняване в хотел. Нощувка.
11 ден Куско
Закуска. Начало на туристическата обиколка на Кускои неговите околности, специално организирана за групата.Програмата предвижда посещение на Катедралата и къщата на Адмирала, считана за една от най – красивите колониални сгради в града и построена по заповед на адмирал Франциско Малдонадо. Caza del Almirante е изградена върху стена от времето на инките, а ренесансовата ú фасада е наистина изящна. Програмата продължава с  цитаделата Саксайхуаман, изградена през XII в. от представители на народа килке, още преди инките да завоюват този район. Следващата спирка е на археологическия комплекс Тамбомачай, останките в Килке с амфитеатъра и залата за жертвоприношения, чието име произлиза най - вероятно от лабиринт, заради множеството подземни канали, издълбани в скалите в зигзаг модел, и накрая впечатляващата крепост Пука Пукара. Връщане в хотела. Нощувка.
12 ден  Куско – Свещената долина – Агуас Калиентес
Закуска. Програмата предвижда посещение на Свещената долина. Долината, оформена от водите на р. Урубамба, се простира между Олантайтамбои селището Писак, известно със своя неделен колоритен индианскипазар, където местните жители и днес продават или разменят различни стоки, точно както техните предшественици са го правили преди стотици години. Стотици тераси превръщат планинските склонове в обработваема земя, придавайки на района уникален характер. Обяд в местен ресторант.Разглеждане на археологическия комплекс Олантайтамбо. Пътуване с влак до района на Агуас Калиентес.Настаняване в хотел. Нощувка.
13 ден Мачу Пикчу - Куско 
Закуска. Трансфер с автобус и местен екскурзовод за „Изгубеният град на инките”. Туристическа програма за разглеждане на Мачу Пикчу - най - прочутите останки от времето на инките. Истинско чудо е как селището е било изградено на отдалечения планински хребет, висок 2400 м, но още по – голямо чудо е, че испанските конкистадори са го пощадили. Посещение на Главния площад, Кралските жилищни помещения, Храма на трите прозореца, Кръглите кули и Слънчевия часовник. Какъв е бил в действителност Мачу Пикчу – последно убежище, храмово селище или мястото, откъдето произхождат инките? Свободно време за самостоятелно разглеждане. Връщане в Агуас Калиентес. Отпътуване с влак за Куско.Настаняване в хотел. Нощувка.
14 ден Куско – Лима – Амстердам
Закуска.Трансфер до летището. Вътрешен полет до Лимa. Кацане след 1 час и по желание, разходка до центъра на Лима с водача на групата. Същата вечер в 21.05 ч. продължаване с полет на KLM ROYAL DUTCH AIRLINESза Амстердам.
15 ден Амстердам
Кацане в Амстердам в 15.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на летището. Нощувка.
16 ден Амстердам - София
Закуска. Полет Амстердам - София с BULGARIA AIR в 10.20 ч. Кацане на аерогара София в 14.00 ч.

КРАЙНА ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 7289 лв.


Пакетната цена включва: самолетен билет София – Амстердам – София на BULGARIA AIR, самолетен билет на KLM ROYAL DUTCH AIRLINES Амстердам - Лима – Амстердам, включени летищни такси за 4-те отсечки /общо 370EUR към 10.01.2017 г./, самолетен билет на Aerolineas StarPeru за вътрешния полет Куско -  Лима с включени летищни такси, 14 нощувкив хотели 3***, от които 2 - в Лима, 1- в Паракас, 1 – в района на Наска, 2 – в Арекипа, 1 – в Чивай, 2 – в Пуно, 3 – в Куско, 1 – в Агуас Калиентес, 1 – в Амстердам в района на летището, 13 закуски, 3 обядав местни ресторанти, 1 вечеря в автобуса Наска-Арекипа, транспорт с автобус, влак и моторна лодка по време на маршрута, всички трансфери по програмата, самолетната екскурзия над долината Наска, екскурзията до Колка Каньон, всички екскурзии с включени входни такси, местни екскурзоводи, водач – преводач от агенцията.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.85 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Доплащане за:
 единична стая – 865 лв.
 мед. застраховка с покритие 25 000 EUR – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.
 летищни такси за полета над Наска – ~7 USD (заплащат се на място в местна валута)
 посещение по желание на минералните извори Ла Калера – 3.5 USD(заплаща се на място)
 екскурзия до Чаучила – 35 USD при мин. 4 туристи, 25USD – при мин. 10 тур.(заявява се предварително и се заплаща с основния пакет)
 при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 90 EUR
 бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 45USD /заплащат се с основния пакет/
 за информация: входна такса за Музея на златото в Лима – 33 S Peruvian New Sol /~20 лв./, входна такса за Магическите фонтани в Лима – 4 S Peruvian New Sol, за възрастни над 65 г. – безплатно.

Намаление за:
 3-ти възрастен – 820 лв.

Примерни хотели, ползвани по тази програма: Hotel San Agustin Еxclusive  (www.hotelessanagustin.com.pe/es/hoteles/lima/miraflores/exclusive/) или подобен в Лима, Hotel San Agustin (www.hotelessanagustin.com.pe/es/hoteles/paracas/) или подобен в Паракас, Hotel Majoro (http://www.hotelmajoro.com/) или подобенвНаска,Hotel Casa Andina Classic (www.casa-andina.com/destinos/arequipa/classic-arequipa) или подобенвАрекипа, Hotel Casa Andina (www.casa-andina.com/destinos/colca/classic-colca) или подобен в Чивай, Hotel Plaza Mayor (www.plazamayorhotel.com/) или подобен в Пуно, Hotel San Agustin Dorado/Plaza (www.hotelessanagustin.com.pe/) или подобен в Куско, Hotel Ferre Machupicchu (www.hotelferremachupicchu.com/) или подобен в Агуас Калиентес.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
Необходими документи:задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 2500 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Подобни оферти

ПОЧИВКИ В СИЦИЛИЯ - 2018

ПОЧИВКИ В СИЦИЛИЯ - 2018

Ранни записвания до 01.03.2018г!!!

Цени от 810 лв

ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ТЕНЕРИФЕ

ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ - ТЕНЕРИФЕ

Лято 2018 от 20.06.2018г. до 15.08.2018г!!!

Цени от 1299 лв

ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА - ПРОЛЕТ / ЕСЕН 2018

ПОЧИВКА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА -  ПРОЛЕТ / ЕСЕН  2018

7 нощувки, обогатен пълен пансион в хотел 4*, включени трансфери, включена екскурзия и летищни такси.

Цени от 1089 лв

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Капри, Амалфи, Казерта 2018

Почивка в Южна Италия: Соренто, Неапол, Капри, Амалфи, Казерта  2018

Пролет/есен 2018 на почивка в Италия - пакетна програма на ексклузивна цена на Амалфаийското крайбрежие,...

Цени от 909 лв

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - 7 НОЩУВКИ

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - 7 НОЩУВКИ

8 дни/ 7 нощувки

Цени от 1975 лв