Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

ПЕРУ - тайните на древните Инки и линиите Наска

Богата екскурзионна програма с професионален водач; супер предложение

Транспорт: Самолет

Дати:

На цена от: лв.

Описание на офертата

   П Е Р У  


ТАЙНИТЕ НА ДРЕВНИТЕ ИНКИ И ЛИНИИТЕ НАСКА


Със своята магична природа, тайнствена история и световни културно-исторически забележителности, Перу грабва вниманието на всеки пътешественик и любител на екзотичните пътувания. Древния град на Инките Мачу Пикчу, загадъчните линии в долината Наска, величието на Колка каньон, приказната красота на езерото Титикака, впечатляващата самобитност на местните племена, уникалното преплитане на минало и настояще - всичко това можете да видите и изживеете в рамките на предвидените от нас 12 дни в Перу!


13 дни / 11 нощувки/ 11 закуски/ 2 обяда/ 1 вечеря

Групово пътуване:     

   
По маршрут: София – Мадрид - Лима - Куско - Свещената долина на инките - Мачу Пикчу – Куско – Пуно – езерото Титикака - Чивай - Колка Каньон – Арекипа – Лима - Паракас - островите Балестас – Ика – Наска - Лима – Мадрид - София


1 ден – София – Лима
Излитане от летище София с BULGARIA AIR в 07.10 ч. Кацане в Мадрид в 09.45 ч. Излитане с директен полет за Лима на авиокомпания IBERIA в 13.05 ч. Кацане в 18.00 ч. местно време в Лима – столица на Перу и своеобразна порта към страната. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден – Лима
Закуска. Полудневна обиколка на Лима, която започва с посещение на Музея на златото и продължава с Площад Майор,  Парка на маслините, Архиепископския дворец, Кметството и манастира Сан Франсиско (красив колониален архитектурен комплекс). Свободно време. Вечерта посещение на най – високите фонтани на света, влезли  в книгата за рекордите на Гинес. Нощувка.

3 ден – Куско – Свещената долина на инките
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куско. Пристигане и трансфер до Свещената долина на инките.  Пазар и за разходка из колоритния индиански пазар в Писак, където местните жители и днес продават или разменят различни стоки, точно както техните предшественици са го правили преди стотици години. Разглеждане на археологическия комплекс Олантайтамбо. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – Агуас Калиентес - Мачу Пикчу
Закуска. Трансфер от хотела до гарата. Отпътуване с влак за селището Агуас Калиентес. Посрещане и отпътуване с автобус (30 мин.) и местен екскурзовод за “Изгубения град на инките”. Туристическа програма за разглеждане на Мачу Пикчу – най - прочутите останките от времето на инките. Посещение на Главния площад, Кралските жилищни помещения, Храма на трите прозореца, Кръглите кули и Слънчевия часовник. Връщане в Агуас Калиентес. Отпътуване с влак за Куско. Трансфер от гарата и настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Куско
Закуска.  Туристическа програма /3 и 30 ч./ за разглеждане на Куско – най - магическият перуански град – столица на империята на инките от 15 в. с посещение на Централния  площад, Катедралата, манастира Санто Доминго, легендарния храм Кориканча, Стария град с неговите тесни улици, останките от епохата на инките в Тамбомачай, Кенко, Пука Пукара и впечатляващата крепост Саксайхуаман. Вечеря в местен традиционен ресторант. Нощувка.

6 ден – Куско – Андите - Пуно
Закуска. Отпътуване с автобус през Андите към Пуно по живописен маршрут. По пътя е предвиден обяд в местен ресторант и няколко спирки, които дават възможност за разглеждане на забележителности като Андахуайлиляс – храм, наричан Сикстинската капела на Америка заради изображенията в него, храмът на Виракоча, построен в чест на върховния бог на инките – Апу Кон Тики Виракоча, Ла Рая – най-високият проход по пътя /4312 м./ и Пукара – археологически комплекс с пирамидална структура, който е първото свидетелство за цивилизация на перуанското плато Алтиплано. Пристигане в Пуно. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден – Пуно – езерото Титикака – Пуно
Закуска. Целодневна екскурзия до езерото Титикака с първа спирка на “плаващите острови” Урос, направени от тръстика. По желание разходка с лодка около някои от тях. Посещение на руините на Чулпас Силустани (4000 м) - пог¬ребално съоръжение във вид на кули, използвано за погре¬бение на благородниците от племето Коля. По желание вечеря с фолклорна програма. Нощувка.

8 ден – Пуно – Колка Каньон - Чивай
Закуска. Отпътуване с автобус за каньона Колка с преминаване през малки планински перуански селища – Янкуе, Тапай, Пинчоло, Мака и Ахома, посещение на каменна гора и преминаване през природен резерват на викуни, известни с най – скъпата вълна в света. Пристигане в Чивай. Настаняване в хотел в близост до топлите извори и време за аклиматизация  - 4 500 м. Нощувка.

9 ден – Колка Каньон - Арекипа
Закуска. Много рано сутринта отпътуване за същинския каньон със секващи дъха гледки – езера, кондори...и 1 200 метрова бездна, в която изчезват буйните води на река Колка - до “Кръста на Кондорите”. Само в ранна сутрин съществува тази уникална възможност от панорамна площадка да се наблюдава отблизо гнезденето на “кралете на въздуха” – кондорите, обитаващи височини до 5000 м и реещи се в необятното небе. На връщане посещение на селцата Янки и Мака, наблюдателната площадка Чокетико (прозорец на вятъра) и Антуилкe. Продължаване за Арекипа. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден – Арекипа – Лима
Закуска. Туристическа програма в Арекипа – вторият по големина град в Перу. Известен е като белият град, заради цвета на вулканичния камък, използван в строителството. Наричат Арекипа още Град на вечната пролет, заради красивите площади, фонтани, църкви и дървета. Той е най - привлекателният перуански град с неповторима красота и автентичност, и с магнетична гледка към близкия вулкан Мисти. Посещение на манастира Санта Каталина, построен през 16 в. и който е бил затворен за посещения цели 400 години, централния площад, католическите църкви. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището. Вътрешен полет за Лима. Кацане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден – Лима – Паракас – Ика - Наска  – Лима
Закуска. Рано сутринта отпътуване от хотела. Еднодневна  екскурзия до Паракас с попътна спирка за разглеждане с моторна лодка на островите Балестас, известно място за добиване на гуано, където могат да се наблюдават множество птици, тюлени и морски лъвове в естествената им среда. Програмата продължава с посещение на Националния резерват Паракас (UNESCO). Продължаване за Ика и Наска. Разглеждане със самолет от птичи поглед на едноименната долина с мистериозни фигури на животни, птици и гометрични фигури (около 45 мин.). Връщане вечерта обратно в Лима. Нощувка.

12 ден – Лима - Мадрид
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване в 18.55 ч. с полет на авиокомпания IBERIA за Мадрид.

13 ден – Мадрид - София
Кацане в Мадрид в 13.50 ч. Излитане в 18.30 ч. и кацане на летище София в 22.55 ч.

Пакетната цена включва:
- самолетен билет София – Мадрид – Лима – Мадрид – София
- самолетен билет за вътрешния полет Лима – Куско
- самолетен билет за вътрешния полет Арекипа - Лима
- 11 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 4 - в Лима, 1 – в района на Свещената долина, 2 – в Куско, 2 – в Пуно, 1 - в Чивай, 1 – в Арекипа
- 2 обяда и 1 вечеря в Куско
- транспорт с автобус, влак и моторна лодка по време на маршрута
- всички трансфери по програмата
- самолетната екскурзия над долината Наска
- екскурзията до Колка Каньон
- всички екскурзии с включени всички входни такси
- местни екскурзоводи
- водач – преводач от агенцията.

Цената не включва:
- летищни такси - окло 520 EUR (подлежат на препотвърждение при издаването на билета)
- допълнителни летищни такси в Перу - ~ 20 USD – заплащат се на място в местна валута
- бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 35 USD – заплащат се с основния пакет
- при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 130 EUR
- доплащане за единична стая – 720 лв.
- мед. застраховка с покритие 25 000 EUR – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.
- вечеря с фолклорна програма – 45 USD – заявява се предварително и се заплаща с основния пакет
 
Примерни хотели, ползвани по тази програма:
- Лима - Lima Hotel San Agustin Colonial (www.hotelessanagustin.com.pe) или подобен  
- в Свещената долина на инките - Urumbamba Hotel San Agustiin Urumbamba (www.hotelessanagustin.com.pe) или подобен
- в Куско - Cusco Hotel San Agustin International (www.hotelessanagustin.com.pe) или подобен
- в Пуно - Sol Plaza Hotel (www.solplazahotel.com) или подобен
- в Арекипа - Arequipa Hotel San Agustin (www.hotelessanagustin.com.pe) или подобен
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи:
- задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на заминаване
- санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:
депозит – 50 %, доплащане – до 45 дни преди отпътуване.