Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул. Граф Игнатиев 72

СОЛУН - МЕТЕОРА ПРЕЗ ОКТОМВРИ И НОЕМВРИ

Тридневна програма из красотите на Гърция

Транспорт: Автобус

Дати:

11-Ноември-2016

На цена от: 179 лв.

Описание на офертата

СОЛУН - ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ - МЕТЕОРА – ВЕРГИНА

Дати на заминаване: 7.10; 28.10; 11.11

 1 ДЕН:

Отпътуване от гр. София от стадион „Васил Левски” в 7:00 часа по маршрут: София – Кулата – Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобяд в Солун -Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Отпътуване за курорта Паралия-Катерини /70 км. южно от Солун/. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Метеорите - прочутите скални манастири, считани за Осмото чудо на света. Разглеждане на два манастира. Посещение на фабрика за икони. Свободно време в Каламбака или околността за обяд. Обратно връщане в Паралия – Катерини, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. Вечерта по желание* гръцка вечер. Нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики. Отпътуване за България.      

Цена на човек, за пакет, в лева

На чoвек в двойна стая

179.00 лв.

Трети възрастин в двойна стая

179.00 лв.

Доплащане за единична стая

50.00 лв.

Дете от 0-5.99 г. с двама възрастни в стая

123.00 лв.

Дете от 6 -9.99 г. с двама възрастни в стая

143.00 лв.

 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт с комфортен автобус;

- 2 нощувки със закуски в Паралия-Катерини в хотел 3* - Girnis, RGStatus или друг от тази категория;

- Обиколка на Солунс беседа на български език;

- Екскурзия до Метеора с посещение на 2 манастира;

- Екскурзия до Вергина с посещение на гробницата - музей на Филип II;

- Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;

- Входни и пътни такси;        

- Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване;

 Цената не включва:

- Входни такси за 2-та манастира на Метеора - 6 € на турист / заплащат се на място /;

- Обяд в Каламбака – 8 € / *по желание - заплаща се на място /;

- Входна такса за гробницата на Филип II – 12 / в една неделя от месеца е безплатно, за пенсионери и деца – 50% /;

- Посещение на гръцка вечер– 20 € -25 € за възрастен, 15 € - дете до 12 години

/ организира се само в активен сезон и не зависи от Туроператора /;

За допълнителните мероприятия – записването и плащането става само на място !!!

 МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40човека

 СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕпри недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях/.

 Туроператорът е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица № 03700100000818. Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 3.00 лв.

Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка - 6.00 лева за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 6.00 лева.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.

Подобни оферти