Туристическа агенция БИ Кей Тур - Почивки, екскурзии, круизи и самолетни билети

+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533   info@bktour.bg    гр. София, ул."Св.Св. Кирил и Методий" 126

Сингапур, Куала Лумпур, о-в Пенанг

Самолетна програма 10 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:

На цена от: 5032 лв.

Описание на офертата

Сингапур, Куала Лумпур и о-в Пенанг


16 ноември – 25 ноември 2023

10 дни / 7 нощувки

Сингапур е известен още като „Мигновена Азия“, защото предлага на посетителите бърз поглед върху азиатските култури, които имигрантите са донесли от всички части на континента.

В Малайзия има и значително китайско и индийско население, което е отразено в архитектурата и културните реликви, открити в страната. Предлага голямо разнообразие от активности за туристите - гмуркане, пазаруване, опитване на местна храна...

ПРОГРАМА

ДЕН 1 

София-Доха
Среща на летище София за полет София-Доха с Катарски авиолинии. Час на излитане 12:50 ч. Пристигане в Доха в 18:30 ч. Полет за Сингапур в 20:40 ч.

ДЕН 2  

Сингапур
Пристигане на летище Сингапур в 09:15 ч, където ще ви посрещне нашият местен партньор. След това ще се отправите на Панорамна обиколка на Сингапур с посещение на ботаническите градини (включено в цената). По време на обиколката ще опознаете историята и културно разнообразие на града. Ще разгледате колониалния квартал, старата сграда на парламента, клуба по крикет и Националната галерия, включваща бившия Върховен съд и кметството. Ще продължите към Малката Индия, убежище на индийската култура, въплъщаваща живия и цветен пулс на индийската общност в Сингапур. Сетивата ви ще оживеят, докато минавате покрай магазините, предлагащи разнообразие от екзотични плодове, местни зеленчуци, гирлянди от жасмин и орхидеи. Продължавате към парка Мерлион и емблематичната статуя Мерлион с глава на лъв и тяло на риба, символизираща скромното начало на Сингапур като рибарско селище. Преминаване през китайския квартал и спиране в един от най-старите храмове в Сингапур, Thian Hock Keng, посещаван от ранни китайски имигранти, отдаващи благодарности на богинята на морето. Ще посетите и първият обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО — Сингапурските ботанически градини и ще се разходите из националната градина на орхидеите, която може да се похвали с обширна експозиция от 60 000 орхидеи. Панорамната обиколка ще продължи до към 12:30 ч. Следва трансфер и настаняване в хотел Grand Pacific 3*+ или подобен. Следобед — свободното време. Не е включена храна.
Нощувка.

ДЕН 3 

Сингапур
Закуска.
Опция (не е включена в цената) Остров Сентоса
Продължителност 09:00-13:00 ч.
Сентоса е малък остров, разположен в централния регион на Сингапур. Някога е използван като британска военна база и японски лагер за военнопленници. Преименуван е на Сентоса през 1972 г. Сега е популярен курорт, който приема повече от 20 милиона посетители годишно. Острова е дом на множество вълнуващи атракции. Една от тях е един от най-големите аквариуми в света, S.E.A. Аквариум. Потопете се в този магически морски свят и изследвайте повече от 100 000 морски животни. Качвайки се на кабинковия лифт от връх Фабер до Сентоса, на 131 м над земята ще можете да се насладите на 360-градусова гледка.

Опция (не е включена в цената) Магическа нощ с Купола на цветята и Купола на облачната гора
Начало на екскурзията: 16:00 ч.
Разгледайте Gardens by the Bay или „Градините до залива“, една от основните атракции на Сингапур. Това са 18 футористични дървета с височина до 50 метра. Тези супердърветата са и източници на енергия, част от проект за изкуствена гора, която събира дъждовна вода, слънчева енергия и пречиства въздуха в града. Уникални за градините са двата купола Cloud forest и Flower Dome, представляващи оранжерии. По-голямата, Flower Dome е с площ 12,8 декара и е записана в рекордите на Гинес като най-голямата оранжерия в света, събрала екзотични растения от 5 континента. В оранжерията Cloud forest, с площ над 8 декара, са създадени условията на вегетацинона зона на тропиците с височина от 1000 до 3000 метра надморското равнище. Конструкция с височина 35 метра представлява закрита планина, забулена в мъгла и покрита с буйна растителност. Тук ще видите най-високия закрит водопад в света. С падането на здрача силуетът на Марина Бей и емблематичните градини, подобни на дървета, оживяват със светлина и звук. Удивете се на невероятното Garden Rhapsody Show и на гледката към града, разкриваща се от наблюдателната площадка на хотел Марина Бей Санд, намираща се на 57-я етаж.
Нощувка.

ДЕН 4

Сингапур-Малака-Куала Лумпур
09:00 ч. След закуска отпътуване към Куала Лумпур. Преди да стигнете до град Малака ще преминете през малайски и китайски села, за да разгледате архитектурата, която отразява традиционната култура. Пристигане в Малака. Малака се е утвърдил като един от обектите на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Обиколка на исторически забележителности на града (включено в цената). Ще разгледате храма Cheng Hoon Teng — най-старият действащ китайски храм в Малайзия, джамията Kapitan Kling, улица Jonker (Antique Row), музеят Baba and Nyonya, сградата Stathuys, часовниковата кула, Христовата църква и известната Порта де Сантяго. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към Куала Лумпур. Настаняване в хотел Parkroyal Collection 4*.
Нощувка.

ДЕН 5

Куала Лумпур
09:00-12:00 ч. Сити тур на Куала Лумпур (включен в цената)
Интересна обиколка, която разкрива красотата и очарованието на старата и новата столица Куала Лумпур — град градина на светлината. Акцентите от обиколката включват: Кулите близнаци Петронас (снимка), Кралският дворец (снимка), Национален паметник, храмът Тиен Хау, Националната джамия (снимка), сградата на султан Абдул Самад и клубът за крикет в стил Тюдор.
12:30-14:00 ч. Обяд в ресторант KL Tower (включен в цената).
14:00-17:00 ч. Обиколка на пещерите Бату (включена в цената).
Ще продължите към пещерите Бату, където се помещава хиндуистки храм, посещаван от хиляди поклонници и туристи. Преди да се изкачите по 272-те стълби, за да стигнете до главния пещерен храм, ще имате възможност да се възхитите на разположената пред входа 42.7-метрова златна статуя на бог Муруган. След като стигнете до върха, пред вас ще се разкрие впечатляваща гледка към красивия Куала Лумпур.
Нощувка.

ДЕН 6

Куала Лумпур-о-в Пенанг
Закуска.
Отпътуване към о-в Пенанг (продължителност около 5 часа).
По пътя ще посетите пещерния храм Sam Poh Tong в Ipoh, замъка Kelly и пещерата Perak Tong. Ще минете по четвъртия най-дълъг мост в Югоизточна Азия. Пристигате в късния следобед и настаняване в PARKROYAL Penang Resort 4*.
Нощувка.

ДЕН 7

Остров Пенанг
Целодневен тур на Джорджтаун (включен в цената)
В 09:00 ч. ще започне обзорна обиколка, която ще ви даде възможност да се насладите на всички гледки и звуци на екзотичния остров Пенанг. Ще посетите четвъртата най-дълга статуя на полегналия Буда в света - Wat Chayamangkalaram, храма Dhammikarama, първият будистки храм, построен в Пенанг през 1803 г, изящно декориран бирмански храм. Ще минете покрай църквата Св. Георги (построена през 1818 г.), храмът Kuan Yin — Богинята на милосърдието (най-старият даоистки храм на Пенанг, построен през около 1800 г, когато китайците се заселват на острова, храмът Sri Mariamman (най-старият индуски храм) и Masjid Kapitan Keling (най-старата индийска джамия). Посещение на Khoo Kongsi — великолепна зала, украсена с дърворезби. Ще посетите местно кафене. Кратка спирка за снимки във форт Cornwallis, където Франсис Лайт и екипажът му са кацнали през 1786 г. След обяда ще продължите с Penang Hill & Kek Lok Si Temple. „Задължителна спирка“, храмът Kek Lok Si е величествен будистко-даоистки храм с внушителни 10 000 пагоди на Буда и великолепно езерце с костенурки на дълголетието. Павилионът Kuan Yin приютява гигантската статуя на Kuan Yin (Богинята на милосърдието). Изкачване на хълма Пенанг, 830 метра надморска височина, с помощта на швейцарска въжена железница, която минава през хълмисти ферми и буйни тропически джунгли. По време на пътуването се открива спираща дъха гледка към Пенанг и континенталната провинция Уелсли.
Нощувка.

ДЕН 8 

Остров Пенанг
Свободно време за плаж и развлечения.
Нощувка.

ДЕН 9

Пенанг-Куала Лумпур
Свободно време за плаж. В 12:00 ч. освобождаване на хотела и трансфер до летището в Куала Лумпур. По пътя ще спрете за обяд в местен ресторант (обяда не е включен в цената).

ДЕН 10

Куала Лумпур-Доха-София
Полет в 02:25 ч. Пристигене в Доха в 05:15 ч. Полет за България в 07:45 ч. Пристигане на летище София в 11:50 ч.

Дестинация

Настаняване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Трети възрастен в двойна стая

Сингапур

Grand Pacific 3*+

 

5 130 лв.
5 032 лв.

 

5 765 лв.
5 667 лв.

 

4 855 лв.
4 757 лв.

Куала Лумпур

Parkroyal Collection Kuala Lumpur 4*

О-в Пенанг

Parkroyal Penang 4*

Цената включва:

 •  Двупосочен самолетен билет София-Доха-Сингапур-Куала Лумпур-Доха-София с Катарски авиолинии
 •  2 нощувки в Сингапур с една включена закуска
 •  2 нощувки в Куала Лумпур със закуска
 •  3 нощувки на о-в Пенанг със закуска и вечеря
 •  Панорамна обиколка на Сингапур
 •  Панорамна обиколка на Куала Лумпур с включен обяд
 •  Панорамна обиколка на Малака с включен обяд
 •  Панорамна обиколка на Джорджтаун с включен обяд
 •  Водач по време на пътуването
 •  Местен рускоговорящи гид по време на екскурзиите в Малайзия
 •  Местен англоговорящ гид в Сингапур
 •  Застраховка Помощ при пътуване с КОВИД защита и лимит 10 000 евро.

Изхранване: 7 закуски, 3 обяда и 3 вечери.

Цената не включва допълнителните опции по желание:

 •  Магическа нощ с Купола на цветята и Купола на облачната гора – 255 eвро на човек
 •  О-в Сентоса – 240 евро на човек
 •  Застраховка Отмяна пътуване

Условия за плащане:

 •  Авансово плащане: 20% при резервиране
 •  Пълно плащане: 60 дни преди отпътуване

Анулационни условия:
От 59 до 1 ден преди отпътуване: 100% неустойка

Препоръчваме застраховка "Отмяна на пътуване" — доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора и съответно извършване на авансовото плащане или до 5 дни след това, съгласно условията на застрахователна компания ЗД Евроинс.

Документи за пътуване и визов режим Сингапур

 •  Българските граждани могат да пътуват до Сингапур с международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в страната.
 •  За престой до 90 дни не се изисква виза.
 •  Всички пътуващи трябва да попълнят декларацията до 3 дни преди пристигането на следния линк https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/

Изисквания за ваксини:
Изисква се представяне на международен сертификат за ваксинация срещу жълта треска, ако сте посетили държава/регион в Африка или Латинска Америка, идентифицирани от СЗО като изложени на риск от предаване на жълта треска през последните 6 дни преди пристигането в Сингапур.
Пътуващите трябва да издържат 6-дневна карантина при пристигането си, ако не могат да изпълнят изискването.

Изисквания за COVID-19:
От 13 февруари 2023 г. няма изисквания за ваксинация и за PCR тест за COVID-19.

Подобни оферти

АМАЛФИ и КРАЙБРЕЖИЕ

АМАЛФИ и КРАЙБРЕЖИЕ

Изгодна цена с включени 7 нощувки със закуски в 4* хотел, самолетни билети и летищни такси !

Цени от 1249 лв

Почивки в Кипър с чартърен полет от София - лято 2024

Почивки в Кипър с чартърен полет от София - лято 2024

Директни чартърни полети от София до Ларнака

Цени от 1068 лв

Почивка в Римини 2024

Почивка в Римини 2024

Цени от 1382 лв
За контакти: гр. София, ул."Св.Св. Кирил и Методий" 126, тел.+359 2 4652667, +359 885 324 362, +359 885 667 991, +359 894 743 533 , info@bktour.bg

Уважаеми посетители, информацията публикувана в сайта на "БИ КЕЙ ТУР" ООД е с информационна и рекламна цел.
Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ окончателна и достоверна цена и оферта за пътуване е тази, която е предоставена от служителите
на фирмата при сключване на договор за резервация или пътуване.

Copyright © 2014 BK Tour. Всички права запазени. Уеб дизайн и разработка от Slavov Studio.